Ofensiva polițiștilor de frontieră împotriva celor care fac contrabandă cu bunuri contrafăcute continuă.

Astfel, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit în ultimele 24 de ore, peste 380 articole textile și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute.

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfășurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în două autocare, în compartimentul destinat bagajelor, cantitatea totală de 389 articole textile și încălțăminte, inscripționate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt un cetățean turc și un cetățean român, cu vârste de 32, respectiv 21 de ani. Cei doi au declarat că intenționau să comercializeze bunurile, deși nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nu aveau cunoştință despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 59.900 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”.

 

Articolul precedentAutoturism în flăcări pe Autostrada A1
Articolul următorApel 112 – Aplicatia pentru localizarea apelantilor la 112