250 de persoane din Giurgiu și Ruse au beneficiat de patru cursuri de calificare, trei cursuri de inițiere, cursuri de antreprenoriat, cursuri de limba engleză și cursuri IT.

Toate acestea în cadrul unui proiect transfrontalier intitulat „Intervenții integrate pentru ocuparea forței de muncă în regiunea de cooperare transfrontalieră Giurgiu – Ruse, derulat de Crucea Roșie Giurgiu, Administrația Regională Ruse și Academia de Științe Bulgară, pe o perioadă de 18 luni. De asemenea, au fost organizate două târguri de locuri de muncă, în Giurgiu și în Ruse, și au fost înființate două Centre Regionale de Ocupare a Forței de Muncă în cele două orașe dunărene.

Crucea Roșie Giurgiu a organizat astăzi o conferință de încheiere a proiectului „Intervenții integrate pentru ocuparea forței de muncă în regiunea de cooperare transfrontalieră, Giurgiu – Ruse”, în cadrul programului INTERREG V – A ROMÂNIA – BULGARIA.

Proiectul a avut o perioadă de implementare de 18 luni (21 aprilie 2017 și urmează să se încheie pe 20 octombrie 2018) având ca obiectiv general de a dezvolta capacitatea de angajare a șomerilor și a persoanelor inactive din regiunea Giurgiu – Ruse, prin intermediul activitatilor derulate și a instrumentelor dezvoltate în cadrul proiectului.

Proiectul a fost implementat de Crucea Roșie Giurgiu, in calitate de lider, Universiatea Anghel Kancev( partener 2) și Academia de Știinte de la Sofia (partener 3) și a avut un buget total de 634.937,12 euro din care suma de 376,778,94 euro a revenit liderului, 120.189,02 euro partenerului second și 137.969,16 euro celui de-al treilea partener.

În cadrul proiectului, Crucea Rosie Giurgiu a realizat un studiu care a stat la baza celorlalte activitati de servicii integrate, pentru a surprinde mai bine potențialul pieței muncii din regiunea Giurgiu – Ruse.

Au fost înființate două centre regionale de resurse pentru ocuparea forței de muncă și a fost organizat un târg de joburi, la Giurgiu.

Articolul precedentAtenție la iubirea prefăcută din mediul on-line. Ce vă sfătuiesc polițiștii
Articolul următorUn primar din județul Giurgiu face dezinfecție în localitate, deși nu are focar de pestă