Ziua Internațională a Dunării este marcată în fiecare an la 29 iunie în toate țările din bazinul Dunării.

În această zi, celebrăm unul dintre cele mai mari sisteme fluviale din Europa, oamenii și viața sălbatică ce se bazează pe acesta.

Peste 300 de adulți și copii au participat, astăzi, la Giurgiu, la Canalul Cama, la piciorul podului, Canalul Plantelor, plaja veche de la fosta fabrică de zahăr, piciorul podului, la o amplă acțiune de ecologizare a malurilor fluviului. Cu toții au venit hotărâți să dea o mâna de ajutor naturii. Și au făcut treabă, iar în nici două ore au strâns 1000 de saci de gunoaie.

Inițiatorii proiectului, Asociația Prietenii de lângă tine și Asociația ”Mai Mult Verde” au vrut astfel să tragă un semnal de alarmă asupra importanței protejării mediului dar, mai ales, să-i responsabilizeze pe cetățeni în această direcție.

Peturi, ambalaje, plastic şi resturi de toate felurile, asta au găsit voluntarii de-a lungul luciului de apă. Printre voluntari s-au aflat și jandarmi, dar și pompieri, reprezentanți ai Apelor Române și Primăriei Giurgiu.

Campanii de ecologizare de ecologizare s-au desfășurat, anul acesta, în mai multe județe și au avut drept principal scop responsabilizarea celor care își desfășoară activitatea în apropierea Dunării.

Articolul precedentAdolescent decedat după ce un șofer vitezoman a incercat să depășească fără să se asigure
Articolul următorConcursul de canotci de la Giurgiu, un succes