Este oficial! Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Petre Daea a anulat ”Ordinul Porcilor”, așa cum a devenit cunoscut Ordinul 224/2019 care reglementa dimensiunea, inclusiv pragul de impozitare pentru exploatațiile de suine din România.

Actul normativ a stârnit un val de nemulțumiri după ce, în urma lui, direcțiile sanitar-veterinare au emis informări prin care toți românii care cresc mai mult de 5 porci în gospodării trebuie să se întregistreze la Oficiul pentru Registrul Comerțului și să plătească impozit.

În urma dezbaterii create și mai ales în urma reacțiilor gospodarilor din toată țara, premierul Viorica Dăncilă a decis ca la ședința de Guvern de vineri, 29 martie, să îi solicite ministrului Petre Daea să anuleze noul ordin și să se revină la situația anterioară în care înregistrarea și impozitarea se aplicau numai de la pragul de peste 20 de capete de suine.

”La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 224/2019 pentru stabilirea dimensionării tipurilor de exploatații de suine pe teritoriul României, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 210 din 18 martie 2019„, se arată în Ordinul nr. 255/2019 privind abrogarea Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 224/2019 pentru stabilirea dimensionării tipurilor de exploatații de suine pe teritoriul României.

Articolul precedentBunuri în valoare de 222.800 lei, contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră giurgiuveni
Articolul următorInteres scăzut al șomerilor pentru găsirea unui loc de muncă, la Giurgiu