Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit aproximativ 4.300 articole, susceptibile a fi contrafăcute sau fără documente legale de provenienţă , pe care doi cetățeni turci și un cetăţean român au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în trei autocare, în compartimentul destinat bagajelor, cantitatea totală de 4.289 articole textile, parfumuri și încălțăminte, din care 1.995 de articole inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute şi 2.294  fără documente legale de provenienţă.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni turci și un cetăţean român, cu vârste cuprinse între 32 și 51 de ani. Cei trei au declarat că intenționau să comercializeze bunurile, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nu aveau cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 480.350 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută și pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun

Articolul precedentDoi tineri au furat borseta cu bani și acte a unui șofer de autoutilitară
Articolul următorDirecţia de Evidenţă a Persoanelor, program special de lucru pe perioada alegerilor