Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 785 de articole textile și de încălțăminte,  susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni turci au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 24 de ore polițiștii de frontieră giurgiuveni au desfășurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia controlului amănunțit, a fost descoperită, în compartimentele de bagaje din două autocare, cantitatea totală de 785 articole textile și de încălțăminte, bunuri inscripționate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni turci, în vârstă de 33, respectiv 38 de ani. Persoanele în cauză au declarat că  au achiziționat produsele dintr-un bazar din Istanbul și urmau să le comercializeze pe raza municipiului București.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma de 87.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, poliţiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”.

Articolul precedentLocuri de muncă în străinătate pentru infirmiere. Ora, plătită cu aproximativ 8 lire
Articolul următor11 tineri din Giurgiu, admiși la școlile militare de subofițeri