Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu a decis închiderea tuturor târgurilor de animale pe perioadă neliminată din cauza epidemiei de pesta porcină africană.

Toate târgurile de animale sunt închise până la o data neprecizată, din cauza evoluţiei explozive a pestei porcine în judeţele învecinate Giurgiului.

Respectarea interdicţiilor va fi atent monitorizată de echipe mixte de control formate din reprezentanţi ai DSVSA Giurgiu şi alte instituţii judeţene cu rol de control şi asigurare a liniştii şi ordinii publice. Totodată, echipe mixte de control vor efectua controale în trafic, iar transporturile de porci vii vor fi monitorizate, iar cele care nu au documente de proveniență vor fi confiscate iar porcii vor fi asomați.

Autorităţile precizează, totodată, că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru aveştia, însă acest virus are impact la nivel social din punct de vedere economic.

În judeţul Giurgiu nu au fost confirmate până în prezent cazuri de pestă porcină, fiind însă focare în judeţele din zonă.

Articolul precedentCentenar pe două roţi. Patru motociclişti giurgiuveni pornesc în turul României şi al Moldovei
Articolul următorUn tractor a ars ca o torţă, în judeţul Giurgiu