În urma unor acțiuni desfășurate de către polițiștii giurgiuveni pentru prevenirea și combaterea faptelor ce aduc atingere prevederilor Legii 126/1995, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, peste 450 de articole pirotehnice.

În data de 30 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Poliției de Frontieră  Giurgiu au desfășurat o acțiune în Vama Giurgiu Rutier pe linia combaterii operațiunilor cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Cu această ocazie a fost depistat un bărbat de 30 de ani, din municipiul Pitești, județul Argeș, care deținea și transporta cu autoturismul, 51 de articole pirotehnice pe care le achiziționase din orașul Ruse – Bulgaria, fără a poseda autorizație legală.

Tot în ziua de 30 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și ai Serviciului Ordine Publică au organizat și desfășurat o acțiune pe raza municipiul Giurgiu pentru prevenirea si combaterea faptelor ce aduc atingere prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

În urma acțiunii, pe Șoseaua București, din municipiul Giurgiu a fost depistat pe un tânăr de 26 de ani, din municipiul Giurgiu, care oferea spre comercializare 140 de articole pirotehnice din clasa F2.

Și în orașul Bolintin Vale a fost desfășurată o acțiune de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției orașului Bolintin Vale, pentru prevenirea si combaterea faptelor ce aduc atingere prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Cu această ocazie, la o societate comercială autorizată să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice din categoriile F1 și P1, au fost identificate 268 de articole pirotehnice din categoria F3 pe care un bărbat de 43 ani, din municipiul Ploiești, județul Prahova le oferea spre vânzare.

Toate articolele pirotehnice identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept.

Articolul precedentTradiţii şi superstiţii de Anul Nou
Articolul următorPatrule pedestre și auto pentru asigurarea ordinii și liniștii publice în minivacanța de Revelion, la Giurgiu