124 de porci au fost sacrificați preventiv la localitatea Brăniştari, județul Giurgiu, din 27 de exploataţii nonprofesionale, informează DSVSA Giurgiu. În localitate au existat trei focare de perstă porcină africană în exploatații nonprofesionale și un caz la un mistreț. Proprietarii animalelor sacrificate vor fi despăgubiți de către stat. 

După uciderea preventivă a tuturor porcilor din Brăniștari, în localitate au rămas doar covoarele dezinfectante și două filtre rutiere, la intrarea și ieșirea din localitate.

Și localitatea Mihai Bravu, s-a confirmat un focar într-o gospodărie, aici fiind uciși preventiv cinci porci. În același timp, s-a descoperit un porc mort într-o exploataţie nonprofesională, de la care s-au prelevat probe în vederea examenului de laborator.

Au fost instituite filtre rutiere de control și filtre de dezinfecție pe DJ 603, la intrare în comuna Mihai Bravu și la intersecția dintre DJ 603 cu DJ 413.

În același timp, au fost amplasate alte filtre de control în posturi fixe pe raza comunei Călugăreni, dintre care două pe DN 5, unul pe DJ 603 și unul pe DJ 411.

Articolul precedentBărbat prins în flagrant în timp ce primea 2.000 de euro pentru trafic de influență!
Articolul următorReferendum. Zeci de președinți de secții de votare au renunțat la funcții