Construcția unui nou pod peste Dunăre între Giurgiu și Ruse a fost subiectul principal al discuțiilor de astăzi, de la Ruse, dintre viceprim- ministrul Paul Stănescu și ministrul dezvoltării din Bulgaria, Nikolay Nankov.

Potrivit lui Nikolay Nankov, fără a se angaja însă partea română, proiectul celui de-al doilea pod de la Ruse-Giurgiu este o prioritate.  Motivul pentru contrucția unui nou pod sunt analizele făcute, care au arătat într-un an traficul a crescut cu aproximativ 10-15%, iar pe podul de peste Dunăre  există cozi în mod constant. Ministrul bulgar a anunțat, de asemenea, că va fi semnat un memorandum cu privire la viitoarele investiții pentru construirea unei autostrăzi și a unui pod peste Dunăre în cadrul întâlnirii de săptămâna viitoare de la Sofia 16+.

Potrivit ministrului dezvoltării din Bulgaira, Nikolay Nankov, companiile chineze nu mai comentează garanțiile de stat și au făcut analize bazate pe trafic care arată că această axă în nordul Bulgariei este de interes pentru ei, deoarece fluxul de mașini pentru nu mai un an a crescut cu 15%.

„Și-au concentrat eforturile pe baza datelor de trafic și a celor pe care ei și noi le-am făcut, și anume Podul Ruse-Giurgiu și autostrada Ruse-Veliko Târnovo, cu tunelul sub Șipka „, a declarat Nikolay Nankov.

Întâlnirea celor doi miniștri de la Ruse a avut loc cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării.  În timpul vizitei la Ruse, ministrul Nankov și vicepremierul Stănescu au deschis o expoziție cu cele mai bune fotografii în cadrul concursului organizat de Ministerul Dezvoltării Region

ale și Lucrărilor Publice „Un râu – zeci de paradisuri”. Scopul concursului, în care au concur

at peste 630 de fotografii, a fost promovarea frumuseții naturale a Dunării și stimularea dezvoltării turismului în regiune.

 

 

Articolul precedentValabilitatea cardului de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani
Articolul următor“Țară-țară vrem vâslași”- Patzaichin a găsit campioni la Giurgiu