Un tânăr de 24 de ani, cetățean bulgar, a fost, în această dimineață, victima unui accident rutier care a avut loc pe DN5, pe raza comunei Călugareni.

Acesta a pierdut controlul mașinii și a intrat cu autovehiculul Golf cu remorcă într-un gard de pe marginea drumului.
În ajutorul său a sărit un jandarm din cadrul IJJ Giurgiu, care se întorcea dintr-o misiune. Aceștia l-au scos pe tânărul rănit dintre fiarele contorsionate ale mașinii și a deconectat bornele autovehicului.
Tot jandarmii au anunțat autoritățile, iar tânărul a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Jandarmeria Română vorbește pe pagina sa de socializare despre inițiativa lăudabilă a jandarmului giurgiuvean.

” Colegul nostru, plutonier adjutant Tache Mirel Dănuț, se afla la volanul mașinii de serviciu când a fost depășit de un autoturism cu remorcă înmatriculat în Bulgaria. Viteza acestuia nu era regulamentară, cum de altfel nici depășirea nu a fost. În doar câteva secunde, roțile au patinat pe caldarâm, autoturismul cu remorcă s-a destabilizat și accidentul a fost inevitabil, acesta intrând în gardul unei case.

Mirel a tras pe dreapta mașina de serviciu, a coborât în timp util de la volan, hotărât să îi acorde șoferului primul ajutor, doar că s-a văzut nevoit să folosească o rangă pentru a deschide portiera. Bărbatul care tocmai comisese accidentul arăta cu palmele spre piept, repetând un singur cuvânt: „diabet”.
Nu vorbea româna. Nu cunoștea engleza. Dar în mod evident se simțea rău și avea nevoie de ajutor.
Mirel a apelat serviciul de urgență, doar că până la sosirea ambulanței, a simțit miros de ars și a acționat numaidecât pentru a decupla firele care ar fi putut lua foc”.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor s-a constatat că tânărul în cauza nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere sub influenta băuturilor alcoolice și conducere fără a poseda permis de conducere.

Sursa: Realitatea de Giurgiu