Sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 11.00, copiii cu vârste între 4 şi 10 ani au participat la o lecţie interactivă de circulaţie rutieră, susţinută de poliţiştii rutieri.

Zeci de copii au participat sâmbătă, în sectorul special amenajate din parcarea magazinului Lidl din Giurgiu, pentru a învăţa de la poliţişti ce  reguli de circulaţie trebuie să respecte pe drumul către casă, şcoală, locul de joacă, inclusiv semnificaţia semnelor de circulaţie. Aceştia au învăţat de la poliţişti cum pot deveni pietoni exemplari.

Prima parte a lecţiei de educaţie rutieră a fost reprezentată de secţiunea teoretică, în care cei mici au aflat toate informaţiile despre semnele de circulaţie, ce înseamnă fiecare, dar şi cât de important este să fie atenţi la trafic.

Cea de-a doua parte a cuprins o sesiune interactivă, unde copiii au fost invitaţi să aplice cunoştinţele proaspăt dobândite, printr-un joc de circulaţie rutieră în cadrul unui orăşel miniatural. La final, toţi participanţii au fost răsplătiţi cu premii constând în rechizite școlare.

Informaţii de background

Încă din anul 2013 Poliţia Română şi Lidl România desfăşoară campania Verde la Educaţie pentru Circulaţie pentru a prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi copiii.

Acest proiect se adresează atât copiilor cât şi părinţilor şi contribuie la conştientizarea importanţei indicatoarelor de circulaţie de către toţi participanţii la trafic.

Articolul precedentAccident rutier pe DN5, în zona Alidora
Articolul următorJumătate  din vaucerele  pentru Programul Rabla, epuizate într-o săptămână