Polițiștii giurgiuveni, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, au desfășurat, ieri, acțiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului județ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2, la activitățile de verificare participând 167 de forțe de ordine.

Astfel, au fost verificate 51 de societăți comerciale și 162 de obiective/locații de interes cu privire la respectarea recomandărilor/interdicțiilor pe timpul stării de alertă, 146 de mijloace de transport persoane, fiind legitimate totodată 762 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție dispuse în această perioadă.

Pe parcursul activităților de control polițiștii au adus la cunoștința cetățenilor necesitatea dar și obligativitatea respectării măsurilor de protecție, respectiv purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura.

Polițiștii reamintesc faptul că, deși acționează preventiv, față de abaterile de la normele legale în vigoare vor fi luate măsurile legale care se impun.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurare zilnic și în perioada următoare, pe raza întregului județ, în cadrul efortului comun pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

 

 

 

 

 

Sursa: Realitatea de Giurgiu