Zeci de cetățeni de pe o strada Rudari din Giurgiu au participat, astăzi, la un marș, în semn de protest față de lipsa trotuarelor, aceștia fiind nevoiți să circule pe carosabil, printre autovehiculele care tranzitează zona către Punctul de Frontieră.

Protestatarii au solicitat autorităților să devieze circulația către Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu pe un alt traseu, în mod permanent și nu provizoriu, deoarece viețile lor sunt puse în pericol.  Marșul s-a desfășurat între cartierul Rudari și Primăria Giurgiu, acolo unde oamenii au fost invitați de primarul Nicolae Barbu la discuții.

Oamenii i-au solicitat să ia măsuri urgente de construcție a trotuarelor, după ce zilele trecute o femeie a fost accidentată mortal de un TIR.

Primarul Nicolae Barbu le-a transmis protestatarilor că s-a luat decizia ca traficul greu să fie deviat pe la Poliția Locală și că Poliția de Frontieră nu a acceptat redeschiderea vechiului drum de acces, cel situat în spatele Poliției de Frontieră.

În ceea ce privește o decizie finală privind traficul către Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, primarul Barbu a spus că aceasta poate fi luată de autoritățile centrale, iar un memoriu în acest sens poate fi depus la Prefectură.

Întrucât oamenii au cerut insistent ca pe strada lor să fie amenajate trotuare, autoritățile au susținut că acest lucru nu poate fi posibil, deocamdată, deoarece lucrarea este inclusă într-un proiect cu fonduri europene.

Articolul precedentUn fermier deschide la Uzunu un depozit de mere și o fabrică de sucuri naturale
Articolul următorVeste bună pentru giurgiuvenii care merg de Paști in Bulgaria. Vignete disponibile on-line