Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit 33.600 flacoane tip spray care conțin  o substanță insecticidă, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă în țară deși nu deținea autorizație pentru transportul substanțelor periculoase.

De asemenea, produsele sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

În data de 06 august 2019, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu, au desfășurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu substanțe toxice.

Astfel, a fost selectat pentru control un autocamion, condus de un cetățean bulgar, în vârstă de 61 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, flacoane spray cu substanțe insecticide, de la o firmă din Bulgaria pentru o firmă din România.

Deoarece șoferul nu poseda o autorizație specială pentru transportul substanțelor periculoase, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, au descoperit, cantitatea totală de 33.600 flacoane spray cu substanță insecticidă, inscripționate cu numele unei firme cunoscute.

Lucrătorii noștri au avut suspiciuni că produsele aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute şi au extins cercetările.

Astfel, șoferul a declarat că este angajatul firmei de transport și nu avea cunoștință despre faptul că produsele transportate sunt contrafăcute.

Întreaga cantitate de insecticid, în valoare totală de 504.000 lei și persoana în cauză au fost preluate de către lucrătorii din I.P.J. Giurgiu care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulație fără drept a unui produs purtând mențiuni false privind mărcile protejate”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998 și ”transport de substanțe periculoase” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 98, alin.3, lit. c din O.U.G. 195/2005, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentMii de porci domestici uciși în mai multe localități, autorități în alertă
Articolul următorBărbat reținut pentru nerespectarea ordinului de protecție