Festivalul Internațional al Teatrelor Dunărene, organizat de Teatrul Tudor Vianu din Giurgiu, în perioada 28 octombrie – 4 noiembrie 2018, este locul de întâlnire al teatrelor din țările Dunărene.

Invitații de anul acesta sunt: Teatrul Spirit din Budapesta, Teatrul Mladih din Novi Sad, Teatrul Virovitika din Croaţia, Teatrul Debris din Bratislava şi Teatrul Sava Ognjanov din Ruse împreună cu Teatrul Jean Bart din Tulcea.

Ziua de 31 octombrie este dedicată artei teatrale maghiare și personalităților culturale din Ungaria, și se realizează cu sprijinul Institutului Maghiar din București.

La ora 18.00 va avea loc vernisajul expoziției „Să se bucure întreaga lume”, o expoziție care prezintă viața și opera compozitorului, pedagogului și folcloristului maghiar Kodály Zoltán. După vernisaj, publicul va putea asculta Sonatina pentru violoncel şi pian de Kodály Zoltán și Sonata pentru pian şi violoncel nr. 1 in mi minor, op. 38 de Johannes Brahms în interpretarea violoncelistului Cornelius Zirbo și a pianistei Fabiola Ioniță.

Articolul precedentGiurgiu, sub Cod Portocaliu de vânt puternic
Articolul următorAutoritățile din Giurgiu,  în alertă, din cauza vântului puternic