Polițiștii au aplicat amenzi de peste 27.000 de lei, au reținut 12 permise de conducere și trei certificate, în urma unei acțiuni desfășurate duminică, 20 noiembrie 2022, pe drumurile din județul Giurgiu.

Poliţiştii au urmărit reducerea riscului rutier, având în vedere că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum se numără printre principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie.

Astfel, au fost desfășurate activități pentru combaterea nerespectării limitei legale de viteză, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului/ drogurilor, fiind controlați atât bicicliștii cât și pietonii.

În cursul zilei de duminică, polițiștii au controlat 1.120 de autovehicule, au legitimat 123 de persoane, au efectuat 37 de testări cu aparatul etilotest și 2 cu aparatul drugtest.

Au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.955 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere conform OUG 195/2002 R.

Dintre cele 59 de sancțiuni aplicate la regimul rutier, 27 au fost aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză de către conducătorii auto, 7 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 2 pentru folosirea telefonului mobil și alte abateri.

Au fost reținute 12 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentÎncepe o nouă sesiune ”Rabla la electrocasnice”
Articolul următorVouchere de vacanță 2023 – schimbări importante pentru toți românii care lucrează, vin direct la Guvern