Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor, un autoturism aflat în atenția autorităţilor din Italia. 

Ieri, în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un autoturism marca Volkswagen, condusă de un cetăţean bulgar, în vârstă de 30 de ani, care transporta pe platformă un autoturism, marca BMW, model X6, an fabricație 2008.  

Cu ocazia efectuării verificărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că certificatul de înmatriculare al autoturismului tractat este fals total, mijlocul de transport figurând ca furat, alertă emisă de către autoritățile din Italia.

Cetățeanul bulgar a declarat poliţiştilor de frontieră că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul figurează ca fiind furat, acesta efectuând transportul, în regim de curierat, din România în Bulgaria.

Bunul sus-menționat, estimat la o valoare de 70.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 1 din Codul Penal și „uz de fals” faptă prevăzută și pedepsită de art.232 Cod Penal.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentCOMUNICAT – Trustul Realitatea Media respectă independența editorială a concurenților direcți și nu este implicat în nicio luptă cu postul B1 TV
Articolul următorTradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae