În urma unor controale efectuate asupra mai multor mijloace de transport, peste 2.400 de bunuri, constând în articole vestimentare, parfumerie și încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere au fost descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

În acest sfârșit de săptămână, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, șapte autocare și un autoturism.

Cu această ocazie, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă și în portbagajul mijloacelor de transport, 732 articole vestimentare, 1.379 parfumuri și 330 perechi de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite în autocare aparțin unor pasageri, cetățeni turci și români iar cele descoperite în autoturism aparțin șoferului, un cetățean bulgar.

Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate. Bunurile, în valoare estimată de  503.400 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorRestricţii de trafic pe A1 pentru efectuarea unor lucrări