Momente de panică, ieri dimineaţă, lângă Colegiul Naţional Ion Maiorescu, din Giurgiu. Un echipaj de jandarmi care se afla în zonă a fost sesizat de catre o tânără că în zonă se află un bărbat care trage cu un pistol. 

Potrivit unui comunicat al IJJ Giurgiu, pe strada din fața liceului, jandarmii au observat un bărbat pe care l-au invitat la autospeciala de intervenție.

În urma controlului corporal preventiv și al borsetei pe care o avea, s-au găsit un pistol și două cartușe.

Au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „Deținere sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării” şi „Uz de armă neletală fără drept”.

Documentele de constatare au fost înaintate lucrătorilor din Serviciul Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Giurgiu, pentru continuarea cercetărilor şi probarea întregii activităţi infracţionale.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au fost contactați de către jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu privire la faptul că, la ora 11.15, au fost sesizați în mod direct, de către o femeie, care a relatat faptul că un bărbat trage cu un pistol, în zona unui liceu din municipiul Giurgiu.

În temeiul sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii care au identificat un bărbat, de 49 de ani, din municipiul Giurgiu, asupra sa fiind descoperit un pistol, calibrul 8 mm și 2 cartușe.

Fiind verificată zona, s-a constatat faptul că arma nu a fost folosită.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, în care sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uzul de armă neletală fără drept.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentGiurgiu. Un bărbat a fost prins conducând un tractor deşi era beat mangă
Articolul următorGabriel Oprea: „Pensiile militare trebuie să rămână ocupaționale. Liderii politici să nu accepte mai puțin”