Acțiune fără precedent a polițiștilor din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Giurgiu, în colaborare cu Biroul Protecția Animalelor din cadrul Consiliului Județean Giurgiu, care, pe 2 decembrie, au descins la domiciliul unui bărbat de 57 de ani din Izvoru, comuna Gogoșari. 

Acțiunea a avut ca scop punerea în executare a unui mandat de percheziție domiciliară emis de către Judecătoria Giurgiu, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunii de rănirea sau schingiurea animalelor.

În urma acțiunii, au fost identificate animale în stare de pericol, cărora nu le erau asigurate condițiile de bunăstare prevăzute de lege, fiind luată măsura ridicării și plasării în adăpost, cu sprijinul Consiliului Județean Giurgiu, a 150 de exemplare canine și a 3 cabaline.

Potrivit unei postări a Biroului pentru Protecția Animalelor Giurgiu, din primele constatări la fața locului s-au gasit animale rănite, schingiuite, foarte bolnave, majoritatea cu râie, răni deschise și diferite plăgi, tumori, unele fără adapost, zeci de cățele gestante, iar altele care abia fătaseră, toate într-o mizerie de înfiorătoare).

Poliția a decis ridicarea cu ordin de plasare a animalelor aflate în situație de pericol.

S-au ridicat cu ordin de plasare 148 de animale(fără a fi considerați și puii abia fătați, ci doar mamele)
Toate animalele ridicate au fost preluate și se află în custodia Consiliului Județean Giurgiu.
Deși numarul animalelor aflate în situație de pericol găsite la fața locului a depășit așteptările noastre, s-au găsit soluții pentru preluarea, transportul, tratamentul medical și adăpostirea acestora.
Toate animalele au fost identificate/microcipate la fața locului și s-au facut fișe individuale cu detaliile preliminare, urmând a fi completate la momentul consultului medical amănunțit și a efectuării analizelor medicale specifice. Toate detaliile medicale vor fi probe în dosarul penal deschis pe numele deținătorului.
Animalele cu probleme grave de sănătate și cele de talie mică au fost internate în clinici veterinare pentru acordarea de ajutor medical cu celeritate.
Absolut toate animalele ridicate sunt in siguranță și primesc cea mai bună îngrijire. După expirarea termenului legal de 75 de zile pot fi adoptate, iar decizia în legătură cu persoanele cărora le vor fi date spre adopție animalele este a Consiliului Județean.
Având în vedere faptul că animalele ridicate fac obiectul unui dosar penal și a faptului că deținătorul nu a colaborat, ci a manifestat o atitudine ostila, agresivă, proferând injurii și amenințări la adresa politiștilor și a celorlalte persoane aflate la fața locului și doar prezența polițiștilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale a calmat spiritele, până la expirarea termenelor legale de reabilitare a animalelor, nu vor fi date detalii despre locația/locațiile în care se află animalele. Aceste aspecte sunt cunoscute de instituțiile statului: Poliție și Consiliul Județean Giurgiu.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentGiurgiu. Un șofer aflat sub influența alcoolului a refuzat prelevarea de probe biologice
Articolul următorStrategie în alb și negru – Ediția din 4 decembrie 2021