Încă de vineri, în județul Giurgiu sunt probleme cu alimentarea cu energie electrică din cauza condițiilor meteo nefavorabile. 

Dacă în cursul zilei de vineri, 41 de localități nu aveau curent electric, în prezent sunt înregistrate avarii în 16 localități, fiind nealimentate parțial 19 linii de medie tensiune. Localitățile afectate sunt Adunații-Copăceni, Bolintin-Deal, Bolintin-Vale, Bucșani, Bulbucata, Crevedia Mare, Florești-Stoenești, Găiseni,Grădinari, Greaca, Letca Nouă, Ogrezeni, Stănesti,Stoenești, Vânătorii Mici, Cosoba.

Depunerile semnificative de chiciură pe copacii din apropierea liniilor electrice au provocat și pe parcursul zilei de ieri căderi de crengi asupra liniilor electrice din apropiere, ceea ce a determinat noi întreruperi ale alimentării cu energie electrică, pentru care echipele au fost nevoite să intervină din nou. De asemenea, efectuarea manevrelor necesare realimentării poate duce la unele întreruperi și în zonele în care alimentarea a fost restabilită.

În zilele anterioare vântul puternic a dus și la formarea fenomenului de galopaj a reţelelor electrice aeriene în zona Giurgiu.  Reprezentanții societății sunt permanent în legătură cu autorităţile locale, care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție.

Articolul precedentNumărul localităților din județul Giurgiu fără energie electrică s-a redus la jumătate
Articolul următorÎn județul Giurgiu, s-au soluționat în mare parte avariile la rețelele electrice