Autoritățile din Giurgiu au început sacrificarea preventivă a porcilor din localitatea Brăniștari, unde a fost semnalat al treilea focar de pestă porcină africană, în speranța că vor limita extinderea epidemiei.

Localnicii sunt disperați și își jelesc animalele ucise de care depindea bunăstarea lor. La Brăniștari astăzi a fost a prima zi când echipele sanitar-veterinare au intrat în curți și au ridicat porcii din gospodării. Aici vor fi omorâte 150 de suine.

Pesta porcină face ravagii la Brănișari. Oamenii nu înțeleg cum s-a abătut această nenorocire peste satul lor. Unii au trecut la tăierea porcilor de teama de a nu le fi luați de autorități. Operatiunea de sacrificar

e  a inceput cu stângul. Primăria încă nu săpase groapa pentru porcii sacrificați, din cauza ploii, spune primarul, care nu a permis excavarea locului încă de aseară.

Fiecare gospodărie este vizată de inspectorii sanitar-veterinari, care asomează porcii, aceștia fiind luați cu o Wolă și duși la groapa special amenajată. În același timp cu sacrificarea, se iau probe de sânge și se fac măsurătorile suinelor, în vederea despăgubirii proprietarilor.

În localitate, parcă este război. S-au instalat corturi militare și filtre dezinfectante la intrarea și ieșirea din localitate.

Articolul precedentPercheziții la traficanții de droguri din Giurgiu! Cine sunt cei vizaţi, vezi aici
Articolul următorO tânără șoferiță s-a răsturnat cu mașina în afara carosabilului