Încă nu s-a dat startul oficial al sezonului estival că românii au și luat cu asalt frontiera cu Bulgaria, de la Giurgiu, încercând să ajungă în Bulgaria, Grecia sau Turcia. 

Circulația rutieră se desfășoară cu dificultate, în această dimineață, în Punctul de Trecere a rontierei Giurgiu, mulți turiști încercând să ajungă în vacanță, în Bulgaria, Turcia și Grecia. Timpii de așteptare depășesc 60 de minute pe sensul de ieșire din țară, unde sunt deschise traficului trei artere de circulație.

De dimineață, sute de autoturisme au format coloane în apropierea punctului de control de la ieșirea din țară, din apropierea graniței bulgare, acolo unde se efectuează formalitățile de frontieră, Aglomerație este și la ghișeele unde se plătește taxa de pod.

Traficul este intens și la camioane, pe sensul de ieșire din țară, unde s-au format cozi și unde timpii de așteptare depășesc 60 de minute.

Polițiștii de frontieră de la Giurgiu spun că lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere a frontierei, de aceea recomandă tranzitarea altor puncte de frontieră pentru a se evita supraaglomerarea.