Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor s-a autosesizat în legătură cu posibila existenţă a unei diferențe de debitare la una din pompele benzinăriei OMV de pe Șoseaua de Centură a Bucureștiului şi a demarat un control. În urmă verificărilor nu s-au constatat abateri de la limitele legale.

În urmă informaţiilor apărute în spaţiul public în dimineață zilei de 21 Decembrie 2019 referitoare la existenţa unei diferențe de debitare a unei pompe dintr-o benzinărie OMV de pe Șoseaua de Centură a Bucureștiului, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) s-a autosesizat și a derulat un control în stație.

În analizarea aspectelor descrise, ANPC a constatat faptul că la proba cu vasul etalon deviația înregistrată a fost de 0.002 litri – 0.003 litri, în conformitate cu normele metrologice în vigoare. Eroarea tolerată conform legii este de +/-0,5% din volumul măsurat, deci pentru cazul de față, la alimentarea a 20 litri, pompa se încadrează în limitele legale.

ANPC recomandă operatorilor economici care comercializează carburanți cât și instituțiilor responsabile cu omologarea /acreditarea metrologică să informeze proactiv consumatorii în ceea ce privește testarea corectitudinii debitării pompelor doar cu vasul etalon ce indică valoarea măsurată, pe când indicațiile de la bordul mașinii sunt valori estimative.

Articolul precedentTIR-ul răsturnat a fost repus pe roți după mai bine de patru ore
Articolul următorSe deschide un nou lot de autostradă dar cu restricții de viteză și tonaj