Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în mai multe mijloace de transport, acoperită de varză și peleți, cantitatea de 9.000 kg de tutun vrac, în valoare de aproximativ 600.000 lei.

În ultimele 24 ore, s-au prezentat pentru a intra în țară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, cinci microbuze înmatriculate în România, care erau conduse de șoferi români, cu vârstele cuprinse între 18 și 36 de ani.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, şoferii transportau saci cu varză și pelețidin Bulgariapentru societăţi comerciale din România.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat că în compartimentele pentru marfă ale microbuzelor, acoperiți de varză, respectiv peleți,erauascunşi prin metoda capacmai mulți saci dinplastic de culoare neagră ce conțineau tutun vrac.

Împreună cu inspectori din cadrul Direcției Regionale Antifraudă 3 Alexandria, s-a procedat la cântărirea tutunului rezultând cantitatea totală de 9.000 kg, echivalentul în pachete de țigări a acestei cantități de tutun fiind de aproximativ450.000 de pachete.

Cu privire la marfa transportată, cetățenii români au declarat că transportau tutunul în România, cu intenția de a fi prelucrat și comercializat.

Întreaga cantitate de tutun, în valoare de aproximativ 600.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor de către lucrători antifraudă din cadrul ANAF.

În cauză, se efectuează cercetărisub aspectul săvârșirii infracțiunii de “complicitate la producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal de către autoritatea competentă”, “fals în înscrisuri sub semnătură privată” și “uz de fals”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 452, alin 1, lit. a din Legea 227/2015, art. 322 și art. 323 Cod Penal, lafinalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentPoliția din Giurgiu, din nou pe jar. Fată de 14 ani, dată dispărută
Articolul următorUnitățile de învățământ din județul Giurgiu ar putea intra în scenariul roșu