Două suspiciuni de pestă porcină africană au fost confirmate la porcii domestici din două localități din județul Giurgiu.

Este vorba de două gospodării, una din satul Chirculești, comuna Iepurești și o alta din localitatea Isvoarele.

Cele două cazuri de pestă porcină africană au fost diagnosticate la laboratorul DSVSA Giurgiu, iar probele au fost trimise spre confirmare la laboratorul de specialitate din București.

Autoritățile sanitar veterinare vor evalua mâine animalele din cele două gospodării afectate și vor trece la uciderea preventivă a acestora.

Potrivit medicilor sanitar-veterinari, porcii din gospodăriile unde au fost descoperite cazurile de pestă porcină africană s-au contaminat indirect de la mistreții de pe fondurile de vânătoare din imediata apropiere.

La începutul lunii aprilie, DSVSA Giurgiu a închis toate cele 27 de focare de pestă porcină africană existente în gospodăriile populației.

Însă, în tot acest timp, au apărut noi cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreți, numărul acestora fiind de 28.

Articolul precedentO nouă atenţionare meteo de vreme rea! Giurgiu este vizat
Articolul următorAccident teribil pe A 1, între o dubă și un microbuz. Sase persoane au fost rănite iar una dintre ele a decedat