Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, cinci autocare ce aparțin unor firme de transport internațional de persoane.
 
Cu această ocazie, oamenii legii au descoperit, în compartimentele pentru marfă, cantitatea totală de 733 de articole vestimentare, 5 articole de marochinărie, 521 de parfumuri și 112 perechi de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.
 
În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni români și străini, cu vârste cuprinse între 26 și 53 de ani.
 
Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate. Bunurile, în valoare totală estimată de 207.350 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentTraficul prin PTF Giurgiu se intensifică. Sunt timpi mari de aşteptare la autoturisme
Articolul următorProiectil exploziv descoperit pe un teren din Slobozia