Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au depistat un cetățean turc care a încercat să intre ilegal în România, folosind o carte de identitate emisă de autorităţile bulgare ce aparținea altei persoane, cu scopul de a ajunge în Belgia.

În data de 5 septembrie 2019, în jurul orei 21:30, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind ca pasager într-un autoturism, un cetățean turc care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate emisă de autoritățile bulgare.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat că persoana prezentă nu este aceeași cu cea din fotografia documentului prezentat la control, fapt pentru care s-au efectuat verificări suplimentare.

Astfel, s-a constatat că persoana în cauză a încercat să folosească o carte de identitate care aparţinea altei persoane. Acesta a declarat că a procurat cartea de identitate din Bulgaria, de la un conațional, în schimbul sumei de 1.600 euro și a recurs la această metodă pentru că dorea să ajungă în Belgia și nu deţinea documente de călătorie valabile.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceasta a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentUn bărbat și-a prins mâna într-un utilaj agricol
Articolul următor“10 pentru Siguranță”: campanie de informare și prevenire