Evenimentul a fost marcat de cadrele didactice și actualii elevi, cât și de cei care au absolvit prestigiosul liceu. Foștii absolvenți, printre care s-a aflat și cunoscuții jurnaliști Ovidiu Ioanițoaia și Adina Anghelescu, au trecut pragul instituției cuprinși de emoție și nostalgie.

Pentru organizarea acestui eveniment important în istoria învățământului giurgiuvean, au colaborat Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, Primăria Municipiului Giurgiu, Asociația Pro Maiorescu, Consiliul Local Giurgiu, Centrul Cultural „Ion Vinea”, Teatrul „Tudor Vianu”, Muzeul Județean de Istorie „Teohari Antonescu”.

Colegiul Național „Ion Maiorescu” din Giurgiu, sărbătorește 150 de ani, 150 de ani de muncă, de împliniri, 150 de ani în care pe băncile școlii, sau la catedră, au învățat mii de elevi, sute de generații, sau au predat sute de profesori.

Unii dintre ei s-au remarcat depășind nivelul local și național, cum ar fi Tudor Vianu, Miron Nicolescu, Nicolae Cartojan, Marin Voiculescu, George Georgescu, Ion Barbu, Traian Lalescu, Marin Drăcea, Nicolae Dărăscu etc.

Înființat prin Hotărârea Consiliului comunal din 22 iunie 1868, lăcașul de cultură, ce avea să devină „Ion Maiorescu“, a trecut prin perioade dificile atât în perioada războiului, cât și pe timp de pace.

În perioada războiului 1916-1918, gimnaziul nu a funcționat, reluându-și cursurile în anul școlar 1919-1920.

A trecut prin diverse forme de organizare, gimnaziu, liceu și apoi din 1996 s-a transformat în colegiu național.

În anul 2007, vechiul local al școlii a intrat într-un program de consolidare și reparații capitale.

Datorită unei politici financiare precare, fondurile au fost sistate și, timp de câțiva ani, întreaga activitate s-a desfășurat în condiții improprii, în clădirea dezafectată a vechiului internat.

În 2012, la inițiativa și demersurile Primăriei Giurgiu, s-au terminat lucrările de consolidare în tot localul școlii, astfel încât colegiul și-a putut relua activitatea în condiții optime.

Articolul precedentCaravana SMURD ,,Fii pregătit!”, centrul mobil de pregătire a populației, la Giurgiu și Mihăilești
Articolul următorDoi bărbați s-au luat la bătaie după ce au participat la un joc de noroc