După cum v-am informat, o crimă atroce s-a petrecut ieri, pe marginea unei străzi din Herăști, județul Giurgiu, o tânără fiind înjunghiată mortal, de 20 de ori, de concubinul său, din cauza geloziei.

Sindicatul Europol apreciază intervenția polițiștilor giurgiuveni în acest caz:

„Pe 2.06.2020, ora 16.10, colegii noștri din cadrul Sectiei Rurale Comana, IPJ Giurgiu, au fost sesizați printr-un apel la 112 cu privire la faptul că o femeie este agresată la marginea drumului în localitatea Herăști, județul Giurgiu, autorul faptei fugind de la fața locului.
Luând în calcul posibilitatea ca autorul să dispară, colegii noștri au stabilit și mentinut un dialog telefonic cu persoana care a făcut sesizarea, obtinând semnalmentele agresorului și posibilele directii de deplasare, având în vedere că locul comiterii faptei se afla la limita cu județul Călărași și municipiul București.
În timpul deplasarii la eveniment, colegii noștri au primit o veste cruntă: „victima este înjunghiată, iar personalul medical a constatat decesul!” În acel moment critic au realizat că se afla în căutarea unui criminal care se plimbă nestingherit pe străzi ori care a părăsit deja județul, putând să ucidă și alte persoane, având șanse minime pentru a-l descoperi.
În contratimp, polițiștii au efectuat căutari pe o rază de peste 20 km pătrați în zone cu vegetație deasă si pe străzi lăturalnice pentru prinderea autorului.
Doar perseverența, determinarea și flerul colegilor noștri au făcut ca după 50 de minute, la o distanță de 7 km de locul faptei, să intercepteze un bărbat care corespundea semnalmentelor.
Imediat ce au observat urme de sânge pe hainele acestuia, l-au imobilizat, acesta mărturisind că și-a ucis concubina, aplicându-i peste 20 de lovituri cu un cuțit, pe care l-a aruncat în proximitatea locului faptei.
Cu ocazia controlului corporal și al bagajului, polițiștii au găsit asupra sa un pistol airsoft supus autorizării, deținut în mod ilegal.

Imagine
Felicităm pe această cale pe colegii noștri pentru determinarea și profesionalismul de care au dat dovadă și apreciem inițiativa ivică a persoanei care a apelat numărul de urgență 112, furnizând semnalmente clare pentru reperarea și prinderea criminalului”.