Polițiștii de frontieră de la Giurgiu au depistat, în urma acţiunilor desfăşurate, doi cetățeni din Siria care au încercat să intre ilegal în România.

În data de 22.07.2021, orele 11.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean turc, în vârstă de 50 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cosmetice din Turcia, pentru o societate din România.

Procedând la verificarea exterioară a mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că şnurul asigurator era tăiat.

Astfel, au efectuat un control amănunţit asupra autocamionului, ocazie cu care au descoperit, în compartimentul de marfă, două persoane de sex masculin.

La cercetări a rezultat faptul că persoanele depistate sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 27, respectiv 34 de ani. Aceştia au declarat poliţiştilor că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce acesta era staţionat, fiind ajutaţi de către un cetăţean afgan, în schimbul unei sume de bani. De asemenea, cetăţenii sirieni au declarat că intenţionau să ajungă pe teritoriul Germaniei.

Conform protocolului româno-bulgar, şoferul, persoanele depistate şi mijlocul de transport au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentCoronavirus 23 iulie: 104 noi infectări! Situația în fiecare județ!
Articolul următorPersoanele care se vaccinează anti-Covid beneficiază de câte o zi liberă plătită pentru fiecare doză