Ministrul Finanţelor a participat astăzi, la Giurgiu, la o conferinţă despre combaterea evaziunii fiscale în vămi.

Eugen Teodorovici a declarat că va începe o campanie la nivel național intitulată ”Contrabanda e crimă organizată”. Campania se va desfășura în perioada septembrie- octombrie în toate punctele de frontieră care sunt afectate de contrabandă și comerțul ilicit.

Ministrul de finanțe a precizat că vor alocați mai mulți bani pentru consolidarea echipelor canine.

“Voi susține financiar consolidarea echipelor canine din vămi. Vom avea centre regionale de echipe canine la București, Cluj și Tulcea. Colegii din vămi nu au astăzi un medic veterinar. Se duc cu câinii în oraș la veterinar”, a spus Teodorovici.

În prezent, singurul centru de dresaj este la Giurgiu dar vameșii s-au plâns că nu au un medic veterinar fiind nevoiți să îi ducă pe câini pentru tratamente la medicul din oraș.

”Cu ajutorul câinilor am crescut colectarea la buget cu un milion de euro pe an”, a precizat un reprezentant al Direcţiei Generale a Vămilor.

„Pe câine nu poți să îl mituieşti”, a fost răspunsul ministrului Finanţelor.

Centrul de dresaj din Vama Giurgiu dispune de o echipă lărgită, după ce i s-au donat 11 câini de către o companie specializată în producția și comercializarea de țigări, câinii urmând a fi dresați să descopere pachete de țigări de contrabandă și droguri.

De altfel, statul român pierde aproximativ 700 de milioane de euro anual din contrabanda cu țigări.

La conferinţă au participat ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici, reprezentanţii ANAF şi ai Direcţiei Generale a Vămilor.

Articolul precedentLa Giurgiu, mii de voluntari participă la “Ziua Națională de Curățenie”
Articolul următorAlege viața! Fără telefon mobil când conduceți!