20 de persoane de la Centrul pentru Persoane Vârstnice Oncești au fost diagnosticate cu COVID 19, acestea aflându-se sub supraveghere medicală, în unități spitalicești.

Focarul de coronavirus a izbucnit pe 31 iulie, când o infirmieră din cadrul Centrului pentru Persoane Vârstnice Oncești a fost confirmată pozitiv cu COVID-19. 

Pe 1 august, DSP Giurgiu a demarat ancheta epidemiologică și a recoltat probe de la toți beneficiarii și personalul de serviciu (34 de probe în total). Toți cei testați au fost plasați în carantină instituțională la locul de muncă încă din seara zilei de 31 iulie. 

În aceeași zi, au fost confirmate nouă cazuri pozitive din rândul beneficiarilor și un caz din cadrul personalului de la pază.  

Pe 2 august, au mai fost confirmate pozitiv încă șapte cazuri din rândul beneficiarilor, iar astăzi încă două persoane din rândul salariaților. 

Tot astăzi au mai fost recoltate 30 de probe. 

Personalul a fost menținut în carantină instituționalizată din data de 31 iulie și până la aflarea rezultatelor, pe 3 august. 

La ora actuală, beneficiarii confirmați pozitiv, precum și personalul de la pază testat pozitiv, se află sub supraveghere medicală, în unități spitalicești. 

În cadrul centrului, au fost dezinfectate toate suprafețele, dar și exteriorul acestuia. 

De asemenea, beneficiarii testați negativ au fost distribuiți câte unul în cameră. 

Sursa: Realitatea de Giurgiu