Garda de Mediu Giurgiu a efectuat un control la un operator economic aflat în faliment şi a constatat că acesta a vândut terenuri și construcții fără să anunțe ce parte (cumpărător sau vânzător) și-a asumat obligaţiile privind protecţia mediului.
 
Astfel, societatea (prin lichidator judiciar) a fost sancționată cu amenda în valoare de 50.000 lei, pentru încălcarea prevederilor art. 10 alin. (2) din OUG 195/ 2005 privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare.
 
Potrivit Gărzii de Mediu Giurgiu, în termen de 60 de zile de la data semnării/emiterii documentului care atestă încheierea uneia dintre procedurile de vânzare a pachetului majoritar de acţiuni, vânzare de active, fuziune, divizare, concesionare ori în alte situaţii care implică schimbarea titularului activităţii, precum şi în caz de dizolvare urmată de lichidare, lichidare, faliment, încetarea activităţii, părţile implicate transmit în scris autorităţii competente pentru protecţia mediului obligaţiile asumate privind protecţia mediului, printr-un document certificat pentru conformitate cu originalul.
 
Au fost impuse măsuri în vederea remedierii neconformităților constatate.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentROMÂNIA SUVERANĂ | Proteste uriașe după ce s-au împărțit banii românilor
Articolul următorFermierii români beneficiază de 15,83 miliarde euro în perioada 2023-2027!