Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 2.300 articole textile, încălțăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

Duminică 24 martie, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru bagaje al unui autocar, 2.343 articole textile încălțăminte și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, colegii noștri au stabilit că posesorul bunurilor este un cetățean turc, în vârstă de 19 ani. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat bunurile din Turcia pentru comercializare şi nu deține documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 264.550 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”.

Articolul precedentÎn Portul Giurgiu va fi inaugurată astăzi o navă de semnalizare pe Dunăre
Articolul următor200 de euro de la stat pentru a-şi achiziționa un computer. Cine poate beneficia de bani