După ce o tânără de 27 de ani, din Câmpurelu, județul Giurgiu, a fost infectată cu noua tulpină a coronavirusului, iar patru persoane din familia acesteia au fost confirmate pozitiv cu SARS-COV-2, autoritățile naționale au intrat în alertă. 

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat vineri seară că regiunea din care provine femeia infectată ar putea fi carantinată, întrucât este vorba de răspândire comunitară a noului coronavirus.

”Având în vedere că am depistat tulpina la o pacientă nu înseamnă că e o singură pacientă. Faptul că am depistat-o trebuie să ne deschidă ochii și să ne arate clar că trebuie să fim foarte vigilenți”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU.

Persoana respectivă s-a prezentat împreună cu copilul în data de 03.01.2021, la camera de gardă de la UPU din cadrul Institutului Matei Balș, cu simptome minime. Cele două persoane au fost testate, au primit tratament și au fost trimise acasă, iar în data de 04.01.2021, DSP Giurgiu a primit rezultatele testelor, care confirmau infectarea cu virusul SARS-CoV2.

În data de 05.01.2021, DSP a efectuat anchetă epidemiologică, iar pentru cele două persoane au fost eliberate Deciziile de izolare la domiciliu.

În data de 04.01.2021, au mai fost testați încă 5 membri ai aceleași familii, prin SAJ, deoarece prezentau simptome ușoare.

Rezultatele acestora au fost primite de către DSP în data de 06.01.2021, 3 persoane fiind confirmate, iar 2 neconfirmate. În această dată, DSP a efectuat ancheta epidemiologică, au fost eliberate Decizii de izolare la domiciliu pentru persoanele confirmate și Decizii de carantinare pentru contacții acestora din aceeași familie.

Sursa: Realitatea de Giurgiu