Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit cantitatea totală de 23.255,5 kg articole pirotehnice, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă în țară fără să respecte prevederile legale privind transportul.    

Ieri, în jurul orei 13:00, la punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion marca Iveco, cetățeanul bulgar A.T., în vârstă de 30 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, mai multe tipuri de articole pirotehnice din Bulgaria pentru o societate comercială din România.

Cu ocazia controlului de frontieră s-a constatat că transportul nu este însoțit de un artificier sau pirotehnist autorizat conform legii.

Faţă de cele constatate, persoana  în cauză a declarat că este angajatul firmei de transport și nu avea cunoștință de obligativitatea prezenței unei persoane autorizate pentru însoțirea transportului.

Bunurile, în valoare de 100.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către ofițerii din cadrul S.A.E.S.P. Giurgiu, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explosive, iar persoanei i s-a permis continuarea călătoriei.