Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unor mijloace de transport, 7.224 pachete cu țigarete de diferite mărci, ascunse și nedeclarate. Bunurile aparţineau şoferilor mijloacelor de transport care nu au putut prezenta documente de provenienţă pentru acestea.

Polițiștii de frontieră giurgiuveni din cadrul P.T.F. Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un autoturism și două microbuze, la volanul cărora se aflau un cetățean român, în vârstă de 46 de ani și doi cetățeni bulgari, în vârstă de 21 și 45 de ani.

Cu această ocazie, în urma controlului efectuat, aceştia au descoperit, în primul microbuz, în plafonul acestuia și sub bancheta șoferului, cantitatea de 1.426 pachete cu țigarete.

În cel de-al doilea microbuz polițiștii de frontieră au descoperit, printre bagajele personale ale șoferului, cantitatea totală de 5.200 pachete de țigarete.

În autoturism, colegii noștri au descoperit în portbagajul acestuia cantitatea totală de 598 pachete cu țigarete.

 În cadrul verificărilor, s-a stabilit că întreaga cantitate de 7.224 pachete cu țigarete de diferite mărci aparţine șoferilor mijloacelor de transport care nu dețineau documente de provenienţă pentru acestea.

Produsele, estimate la o valoare totală de 164.358 lei, au fost indisponibilizate de către polițiștii de frontieră, iar în cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentCui îi e frică de Bobby Păunescu? Candidatura la prezidențiale, blocată de statul paralel. Marian Vanghelie, anunțul care dinamitează clasa politică: democrația, în impas
Articolul următorÎntârzie decizia privind majorarea salariilor. Sindicatele și patronatele se revoltă împotriva Guvernului