Traficul de marfă este paralizat în Vama Giurgiu, în condiţiile în care peste 300 de camioane aşteaptă pe DN 5, dar și pe DN 5B, pe o distanţă de peste 10 km să treacă frontiera în Bulgaria.

Șoferii sunt obosiți și spun că așteaptă și de 13 ore să tranziteze frontiera. În timp ce autoritățile române dau vina pe bulgari pentru situația creată, șoferii acuză ritmul lent în care se lucrează la Vama Giurgiu.

De altfel, și Federaţia Operatorilor de Transport din România  a acuzat autoritățile de proasta gestionare a celui mai mare blocaj al camioanelor de mare tonaj care se află la trecerea frontierei Giurgiu-Ruse.

“La 100 ani de la Marea Unire, şoferii români sunt umiliţi, petrecându-şi Ziua Naţională pe drumurile publice, în câmp, în frig, probabil fără resurse mulţi dintre ei, datorită incompetenţei şi indiferenţei clasei politice şi implicit a autorităţilor statului”, menţionează FORT într-un comunicat.

În tot acest timp, politistii de frontieră sustin că se colaborează cu partea bulgară în vederea fluidizării traficului şi micşorării timpilor de aşteptare, astfel încât coada de tiruri s-a redus aproape la jumătate.

Articolul precedentCum se sărbătorește Ziua Națională, la Giurgiu. Ce li se pregătește giurgiuvenilor
Articolul următorLa mulți ani, dragi români! La mulți ani, România! La mulți ani, giurgiuveni!