Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, astăzi, la Giurgiu, că o decizie privind candidatura sa la alegerile prezidenţiale urmează să fie luată după alegerile europarlamentare, în urma unei analize în în cadrul coaliţiei de guvernare și a formațiunii pe care o conduce.

„În ceea ce priveşte candidatura la prezidenţiale, am să vă dau un răspuns din ăla care ştiu că vă place, vă înnebuniţi după el – nici nu confirm, dar nici nu infirm, urmează ca, după alegerile pentru Parlamentul European, aşa cum am spus de nenumărate ori, să facem o analiză internă şi, sigur, şi în cadrul coaliţiei, pentru a hotărî pe ce drum mergem”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

În ceea ce privește posibiltatea ca ALDE și PSD să meargă cu candidați separați, Tăriceanu  a spus că vor fi luate în considerare mai multe aspecte.

„Vom integra mai multe considerente, printre care şi rezultatul de la alegerile europarlamentare, nici nu putem să îl desconsiderăm, dar nici nu poate să fie valoarea absolută de decizie, pe baza căruia să se ia decizia. Vom avea o discuţie cu cei de la PSD în acest sens. România are opţiuni diferite, unora le place ALDE, altora nu le place, la fel cu PSD, la fel cu PNL, asta este democraţia şi e foarte bine că este aşa. Noi suntem un element cheie în asigurarea stabilităţii politice şi guvernamentale, plus că ne-am angajat printr-un program de guvernare la anumite obiective pe care vreau să le ducem la îndeplinire, pentru că oamenii, până la urmă, din disputa politică nu câştigă nimic, dar dacă anumite lucruri pe care le-am pus în program le ducem la bună îndeplinire sunt convins că oamenii vor aprecia. Altfel, nimeni nu-i perfect pe lumea asta, nici noi nu suntem perfecţi, nici partenerii noştri, cum nu sunt nici cei din Opoziţie”, a precizat Tăriceanu.

Articolul precedentRatele la casă ale militarilor și polițiștilor, plătite de stat
Articolul următorElicopterul SMURD, solicitat pentru salvarea unei fetițe de 11 ani