Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, într-un autoturism, 1.660 pachete cu țigări şi 4.8 kilograme de tutun, fără documente legale, pe care un cetățean britanic a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 17 septembrie, în jurul orei 11.40, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie, cetățeanul britanic M.D., în vârstă de 40 de ani.

Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în portbagajul autoturismului,  au fost descoperite mai multe cutii de carton care conțineau cantitatea totală de 1.660 pachete cu țigări și 4,8 kilograme de tutun mărunțit pentru fumat, pentru care nu a putut prezenta nici un document de proveniență.

La cercetări, persoana în cauză a declarat că a cumpărat țigările și tutunul din Bulgaria și că intenționa să le transporte în Marea Britanie pentru a le comercializa.

Bunurile, în valoare de 36.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

Articolul precedentGiurgiuvenii, invitați să aleagă o temă pentru ornamentele de Crăciun din Parcul Alei
Articolul următorDin nou coadă de camioane pe DN 5, la intrarea în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu