În prima jumătate a anului 2019, cel mai tranzitat punct de frontieră de la granița româno-bulgară este cel de la Giurgiu, pe unde au trecut frontiera mai mult de jumătate din totalul persoanelor care au intrat/ieşit în/din ţara noastră.

Cel mai tranzitat punct de la frontiera româno-bulgară este Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, unde, în primele şase luni ale anului 2019 s-au prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră 1.580.000 persoane (dintre care 839.000 numai pe sensul de ieşire din ţară) si 712.000 de autovehicule.

Valorile de trafic prin Punctul de Trecere a frontierei Giurgiu – Ruse cresc în special pe perioada sezonului estival, atunci când mulţi români tranzitează graniţa pentru a merge să petreacă vacanţa în afara ţării.

Dacă într-o lună din afara sezonului estival, P.T.F. Giurgiu este tranzitat de aproximativ 170.000 de persoane şi 91.000 de mijloace de transport, într-o lună din sezonul estival numărul persoanelor este de peste patru ori mai mare, iar cel al mijloacelor de transport aproape se triplează.

Spre exemplu, traficul de persoane prin PTF Giurgiu, pe perioada verii, a crescut cu 40% faţă de anul trecut.

Articolul precedentTânăr giurgiuvean, depistat la volan sub influența drogurilor
Articolul următorIncident într-o benzinărie din Giurgiu. Un bulgar a agresat mai multe persoane și a sustras bani din casa de marcat