Un crescător de animale din Stoenești, județul Giurgiu, a fost descoperit de autoritățile sanitar-veterinare că vindea on-line porci, deși în localitate evoluau mai multe focare de pestă porcină, din cauza cărora a fost instituită măsura uciderii preventive.

În urma postării unui anunț pe un site, privind comercializarea unor porci de către un crescător din localitatea Stoenești, localitate unde s-a desfășurat uciderea preventivă a tuturor porcilor din exploatații, reprezentanții D.S.V.S.A. Giurgiu s-au deplasat în gospodăria respectivă și au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 2.400 lei.

Proprietarul animalelor a declarat fals că nu deține animale la data efectuării uciderii preventive.

Având în vedere acest lucru, D.S.V.S.A. Giurgiu va depune plângere penală. Animalele vor fi ucise fără acordare de despăgubiri”, explică DSVSA Giurgiu printr-un comunicat.

Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar, D.S.V.S.A. Giurgiu sau autorităților locale.

Autoritățile sanitar-veterinare spun că este interzisă comercializarea, înstrăinarea sau mișcarea sub orice formă a porcilor vii, a cărnii și produselor din carne de porc provenite din zonele de restricție, ca urmare a evoluției virusului pestei porcine africane (PPA).

Articolul precedentInformare meteo. Temperaturi extrem de joase şi precipitaţii mixte, la Giurgiu
Articolul următorAmenzi usturătoare pentru giurgiuvenii care refuză să furnizeze polițiștilor sau jandarmilor date de identificare