Sporul COVID acordat angajaților din Prefecturi face valuri printre cetățenii…”de rând”. Din luna august, odată cu emiterea unei Ordonanțe de Urgență, se poate acorda, prin ordin de prefect, un spor de 30 la sută la salariul de bază, angajaților din aceste instituții.

Și la Giurgiu, angajații prefecturii beneficiază de astfel de sporuri.

În luna augut a fost publicată OUG 131/07.08.2020 prin care s-a dat ”voie” la acordarea de sporuri COVID angajaților din Instituțiile Prefectului.

”Personalul instituțiilor prefectului implicat în activități de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, a cărui finanțare se asigură de la capitolul 51.01 „Autorități publice și acțiuni externe“, beneficiază de un spor de 30% la salariul de bază, cu excepția prefectului și subprefectului”. se arată în OUG.

Acest spor se acordă pe baza unei evaluări a riscului la care aceștia se expun, dar și dacă a crescut volumul de muncă.

”Personalul din instituțiile prefectului care va beneficia de acordarea sporului se stabilește prin ordin al prefectului la propunerea motivată a șefului nemijlocit, din care să rezulte activitatea și modul de implicare în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și care au presupus un risc suplimentar și/sau un volum mai mare de muncă.” se arată în același OUG.

La Giurgiu se zvonește că inclusiv femeia de serviciu ar primi spor COVID, adică, toată suflarea prefecturii, în afară de prefect și subprefect.

În mod normal, pe site-ul prefecturii Giurgiu ar trebui să apară ordinele date de conducerea instituției. Dar, acest ordin nu apare. 

Acest spor se oferă pe TOATĂ perioada stării de alertă.

Instituția Prefectului a desfășurat programe cu publicul, din august încoace, la serviciul de apostilă, la cel de pașapoarte, permise și înmatriculări.

Sursa: Realitatea de Giurgiu