Europarlamentarul PSD şi preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda a pierdut procesul cu Poliția Giurgiu.

Judecătoria Bolintin Vale a respins plângerea politicianului prin care contestă sancțiunea cobtravențională aplicată de polițiștii din județul Giurgiu pentru depășirea vitezei legale.  Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atactă cu apel.

Pe 1 aprilie, poliţiştii din Giurgiu îl depistau pe Claudiu Manda circulând cu 125 km/h în localitatea Mihăileşti. Cu acestă ocazie, politicianul a rămas fără permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile. În plus, s-a ales cu o amendă de 1.305 de lei. Manda a susţinut că se grăbea să ajungă în la Parlament. Claudiu Manda a contestat sancţiunea la Judecătoria Craiova. La sfârşitul lunii iunie, judecătorii craioveni au constatat că nu au competenţa să judece plângerea formulată de Manda, declinând-o în favoarea Judecătoriei Bolintin Vale, judeţul Giurgiu.

În replică, reprezentanţii IPJ Giurgiu au susţinut că Manda a formulat plângerea cu rea-credinţă. Şi asta pentru că s-a adresat Judecătoriei Craiova, nu Judecătoriei Bolintin Vale.

„Solicită(IPJ Giurgiu – n.r.) a se constata faptul că petentul a dat dovadă de rea-credință în exercitarea dreptului său de a sesiza instanța, sesizând o instanță vădit necompetentă, motiv pentru care, în temeiul art. 187 alin. 1 lit. a Noul Cod procedură civilă, solicită amendarea petentului pentru sesizarea cu rea-credință a unei instanțe vădit necompetente, în scopul de a beneficia de efectul suspensiv al plângerii, deși avea mai mult decât suficiente date în vederea identificării instanței.

Judecătorii craioveni au dat dreptate poliţiştilor şi au dispus ca plângerea să fie trimisă la Judecătoria Bolintin Vale.

Instanţa s-a pronunţat pe 5 noiembrie. „Respinge plângerea contravenţională ca neîntemeiată”, au hotărât judecătorii. Hotărârea Judecătoriei Bolintin Vale poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Articolul precedentGiurgiu, fruntaș la prezența la vot. Câți alegători s-au prezentat la urne
Articolul următorViorica Dăncilă a câștigat detașat în județul Giurgiu