În cadrul ședinței interne a PSD, Niculae Bădălău și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației PSD Giurgiu. 

Potrivit unor surse, Bădălău a fost schimbat cu Marian Mina, care a preluat interimar conducerea.

Niculae Bădălău a mai fost la un pas de a-și pierde funcția, după ce, la sfârșitul anului trecut, a avut un alt derapaj la adresa diasporei. Atunci, Bădălău a declarat într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

După acest eveniment, Bădălau s-a retras din prma linie de conducere a partidului, dar a fost totuși recompensat de partid fiind numit vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României. 

Partidul Social Democrat se află în reorganizare după ce, în urma alegerilor de duminică, președinția mai multor județe a fost pierdută. Conform informațiilor, Marcel Ciolacu le-ar fi cerut demisia celor care au pierdut alegerile. În urma rezultatelor, PSD a pierdut județe importante precum Giurgiu și Vrancea.

În aceeași ședință, conducerea PSD a mai tras pe line moartă alți doi lideri grei din PSD, respectiv Marian Oprișan și Viorica Dăncilă.

Prin vot s-a decis înlocuirea Vioricăi Dăncilă de la șefia organizației de femei a PSD. Interimatul va fi asigurat de Doina Feodorovici.

Sursa: Realitatea de Giurgiu