Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit 4352 articole pirotehnice, ascunse pe șasiul unei autoutilitare, pe care un cetăţean român a încercat să le introducă în țară fără a deține autorizațiile necesare. 

În data de 20 decembrie 2019, în jurul orei 15: 50, la punctual de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autoutilitare  marca Ford,  înmatriculată în România, un  cetățean roman, în vârstă de 21 de ani.

Cu ocazia controlului de frontieră s-a descoperit, ascunsă pe șasiul autoutilitarei,  cantitatea totală de 4352 articole pirotehnice.

Faţă de cele constatate, persoana  în cauză a declarat că articolele pirotehnice îi aparțin, le-a cumpărat din localitatea Ruse, urma să le ofere cadou prietenilor pentru a le utiliza de sărbători și nu avea cunoștință de obligativitatea deţinerii autorizațiilor necesare.

Bunurile, în valoare de 4.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către ofițerii din cadrul S.A.E.S.P. Giurgiu, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explosive, iar persoanei i s-a permis continuarea călătoriei, fiind cercetată în stare de libertate.

Articolul precedentSe închid focarele de pestă porcină africană din localitățile Prundu și Puieni
Articolul următorProgramul Direcției de Evidență a Persoanelor în perioada sărbătorilor