Un paraşutist din Giurgiu, în vârstă de 40 de ani şi-a pierdut viaţa în mod tragic, în Munţii Alpi din Italia, în urma unui salt eşuat.

Tragică întâmplare s-a petrecut în provincia Trentino, din nordul Italiei, acolo unde paraşutistul de 40 de ani a mers împreună cu alţi trei români. Plănuiau să sară cu paraşuta de pe Vârful Becco dell’Aquila, însă nimeni nu ştia că pentru Rudolf Ivan – Rudi, aşa cum îi spuneau prietenii, acesta avea să fie ultimul salt.

Cauza nefericitului incident ar fi fost, spun apropiaţii, paraşuta bărbatului, care nu s-a deschis deloc în timpul saltului, făcând ca acesta să se prăbuşească de la o înălţime de câteva sute de metri.

În vârstă de 40 de ani, românul Rudolf Ivan Popescu, născut în Giurgiu, absolvent al Şcolii nr.7 şi al Liceului nr. 2 „Tudor Vianu”, locuia în Bucureşti, practica base jumping, un sport în care plonjezi de pe stânci uriaşe în gol şi aterizezi ajutat de paraşută.

Rudi Ivan Popescu a sărit alături de alţi trei conaţionali de pe Becco dell’Aquila, dar paraşuta nu i s-a mai deschis şi a căzut 150 de metri în gol, strivindu-se de stânci.

Ceilalţi trei români au aterizat lângă el şi au alertat salvatorii montani.

Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru Rudi. Un elicopter a venit şi a ridicat corpul, coborându-l la baza muntelui.

 

Articolul precedent O nouă suspiciune de pestă porcină în județul Giurgiu. Dosar penal la Comana pentru extinderea epidemiei!
Articolul următorAlertă ANSVSA! Focare de gripă aviară descoperite în Bulgaria