Și astăzi, în localitatea Bolintin Vale sunt mobilizate numeroase forțe de ordine, după ce aseară, mai multe persoane protestat față uciderea unui taximetrist de către un bărbat de etnie rromă. Astăzi are loc înmormântarea taximetristrului ucis. 

Un protest a avut loc miercuri seara în localitatea Bolintin Vale din județul Giurgiu după ce un bărbat (taximetrist) a fost agresat, pierzându-și viața. Poliția a instituit în localitate zonă specială de siguranță publică, pentru ca eveninentele să nu escaladeze. Agresorul care a fost arestat este de etnie romă, iar localnicii care au ieșit în stradă se plâng că de ani de zile sunt terorizați de enticii romi.

Oamenii spun că se simt amenințați de clanurile din localitate și cer dreptate pentru un șofer de microbuz, care a fost ucis cu o piatră. Este alertă și printre polițiști și jandarmi,  care au mobilizat numeroase forțe de ordine la fața locului.

„Având în vedere evenimentul înregistrat la data de 9 ianuarie a.c., în orasul Bolintin Vale, în care un bărbat a fost agresat și lovit cu o piatră, ulterior decedând, astăzi, în oraș s-au strâns mai multe persoane, pentru a protesta. În localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru ca eveninentele să nu escaladeze și să fie asigurat climatul de ordine si siguranță publică. Pe raza orașului Bolintin Vale sunt prezente forțe din cadrul structurilor Poliției Române și Janandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”, se precizează în comunicatul transmis de IPJ Giurgiu.

Conflictul în urma căruia taximetristul din Bolintin Vale a murit a avut loc în seara zilei de 9 ianuarie. Un tânăr rom a intrat în conflict cu șoferul taximetrist, lovindu-l în cap cu o piatră. Șoferul de maxi-taxi nu a dorit să-l ia în mașină pe tânărul de etnie romă, cunoscut ca un individ care cauza probleme. În consecință, tânărul l-a atacat pe șofer cu o piatră, lovindu-l în cap. Omul s-a prăbușit la pământ, iar ulterior a decedat.

Agresorul a fost arestat preventiv.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală, în care cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale. Agresorul a fost inițial reținut pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Giurgiu iar la data de 11 ianuarie a.c. a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă. Având în vedere că persoana vătămată a decedat, urmează a se analiza oprtunitatea schimbării încadrării juridice, în funcție de rezultatele necropsiei”, se preciza în comunicatul poliției.

Protestatarii au ajuns în fața Primăriei din Bolontin Vale, strigând ca autoritățile să ia măsuri pentru stoparea actelor de agresiune și abuzuri la care sunt supuși zilnic de către membrii comunității de romi. Protestul s-a încheiat miercuri noapte fără să degenereze.

 

Sursa: Realitatea de Giurgiu